Internet Marketing i Oglašavanje

08/07/2014

Blog, Zanimljivosti

4 komentar/a

AUTOR

Google AdWords Specialist, bavi se internet marketingom od 2008 godine a posebno se specijalizirao za AdWords oglašavanje i optimizaciju postojećih kampanja. Od 2015. godine zadužen za nadzor i trening stalno rastućeg tima mladih marketinških stručnjaka.

Želite posao u Escapeu?

Ovo je članak koji smo jednostavno morali napisati a odnosi se na sve one koji bi se htjeli zaposliti u Escape-u. Naime, u zadnje vrijeme dobivamo jako puno upita vezanih za pitanje zapošljavanja. Tijekom ovog vremena susretali smo se sa (bilo čisto digitalno bilo uživo – tj. analogno 😉 ) dosta različitih osoba na osnovu kojih smo odlučili napisati kratki članak. Da ne duljim, ovo su neke kratke “crtice” za sve one koje zanima posao u Escape-u.

Pročitao sam – dakle znam

Pa ne baš. Ovo se odnosi na sve one koji misle da su jednostavnim čitanjem nekog materijala (bilo na internetu ili neke knjige) o internet marketingu/AdWords sustavu sada znaju sve o tome. OK, priznajem, čitanjem nečega se mogu naučiti neke stvari ali mi ne tražimo “neke” stvari – mi želimo “sve”! Jednostavnijim rječnikom – mi nismo profesori nekog predmeta na fakultetu gdje je dovoljno da se zna samo određeni dio gradiva koji je, eto, dovoljan za 2 tj. za prolazak. Kod nas se mora znati cijelo gradivo.

Naučio sam sve i to je to.

Potpuno u krivu. Ovaj posao je dosta dinamičan. U stalnom smo dodiru sa raznim tehnologijama i sustavima koji se stalno mijenjaju i unapređuju. Ukoliko se ne prate novosti iz svijeta tehnologije (pri tome ne mislim koji je mobitel trenutno IN i koliko megapiksela mu ima zadnja kamera) i interneta – vi možete biti “zastarjeli” već unutar 3-6 mjeseci. Jednostavnijim rječnikom – ako niste spremni na stalno učenje nemojte nas ni kontaktirati.

Inside adwords

Imam certifikat – ja sam stručnjak

To u većini slučajeva jednostavno nije istina. Reći ću samo ovu informaciju: oko 90% kandidata koji su imali neki od certifikata nisu znali uspješno proći prvi osnovni test. Test koji se sastojao od pravljenja jednostavnih kampanji za fiktivne klijente. Certifikati su samo “prva stepenica”… mi ne tražimo istu razinu znanja kao našu ali želimo vidjeti određene potencijale u primjeni nekih osnovnih stvari.

Ali ja to nikako da shvatim

To je sasvim u redu. Nemojte biti žalosni ukoliko vam nakon čitanja brda članaka i raznih helpova/uputa po internetu sve to i dalje sliči na “špansko selo”. Jednostavnijim rječnikom – ovaj posao nije za svakoga. Netko se snalazi u određenim tehnologijama kao “riba u vodi” dok se netko snalazi kao “deva na uniciklu na žici razapetoj na 1000 metara nadmorske visine”.

Zemlja se okreće oko sunca

Mi ne tražimo da znate ime osobe i koje godine se ona popela na najviši vrh svijeta. Međutim, isto tako mi ne tražimo osobe koje misle da je svijet ravna ploča, ili da gromovi na nebu nastaju magijom. Ovaj posao je vezan uz tehnologiju pa samim time posredno i uz znanost. Ako vam je to problem onda je možda vrijeme da potražite posao u sasvim drugoj niši.

Timska igra uvijek pobjeđuje

Možda najvažnije od svega. Svakome od nas se ponekad potkrade neka greška (kako je moja baka govorila – tko pere suđe taj i lomi tanjure) i to nije ništa strašno. Strašno je ako vi mislite da je u redu tu osobu tada ismijavati i ako ne shvaćate da se ta greška koju je ta osoba napravila odražava na cijelu tvrtku (posredno i na vas). Ukoliko niste spremni pomoći kolegama u obavljanju posla, ukoliko niste spremni pomoći u rješavanju “problema”, ukoliko niste spremni biti dio tima – tada ni mi nismo spremni odabrati vas.

Ujedno, mora vam biti jasno da se ponekad netko bolji prijavio za isto mjesto u isto vrijeme. Ne očajavajte u tom slučaju – tražite i dalje posao. Najvažnije je ne gubiti nadu. Tko zna, možda vas vrlo brzo kontaktiramo.

Za kraj, dobro pročitajte sve ovo gore – ako niste shvatili neku od ovih “crtica” ili ih se niste spremni pridržavati – nemojte trošiti vrijeme ni nama ni sebi.

Komentirajte

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Provjera korisnika *  1. Pozdrav Majo,

    zapošljavamo mi asistente i pripravnike / početnike, ali nakon tek nakon što neko vrijeme (u pravilu oko godinu-dvije dana) rade s nama na projektima bilo kao studenti (naravno, uz studentski ugovor) koji pišu seminarske i diplomske radove na teme koje nas zanimaju, bilo kao osobe sa završenim fakultetom koje imaju snažnu volju naučiti taj posao.
    To znači da proces kojim netko uopće može postati naš asistent ili pripravnik (mi ga nazivmamo bez obzira na godine – junior) traje cca 2 godine i još toliko kod nas radi da bi mogao postati samostalan.
    Ali, nakon 4 godine s nama, vrata u sve svjetske tvrtke su otvorena (baš je nedavno jedan od ‘naših’ studenata završio u Google-u).  2. Vezano uz dio Zemlja se okreće oko sunca koja se to “znanstvena” znanja konkretno traže u osom poslu? Jel se računa medijan, devijacija broja klikova ili nešto drugo?

Newsletter

Primajte svježe internet marketing vijesti u Vaš e-mail sandučić.

Želim se prijaviti!

Escape d.o.o. HR-31000 Osijek - Krapinsko naselje 18 - T +385 31 209 951 - F +385 31 209 952 - kontakt@escapestudio.hr - S escapestudio