Internet Marketing i Oglašavanje

24/05/2012

Blog, Google Adwords

0 komentar/a

AUTOR

Internet specialist for online marketing, statistical analysis and data mining. Customer relation manager and online marketing lecturer at several schools and institutions. An honest, funny and warm person with a wide range of interest. A big fan of online marketing, especially Google AdWords and Google Analytics play-toys. As far as I know, I'm the only Google AdWords Certified Trainer and Google Analytics Individual qualified grandfather in the market. Maybe not the brightest but probably the oldest and the one with most mistakes made so far.

Mobilni marketing iz prve ruke.

Mobilni marketing iz prve ruke.

Nokia Lumia 710: neobična iskustva običnog korisnika

Mobile korisnici su in. Svi trendovi to pokazuju. U nedavnom članku o mobilnom internet marketingu vidi se promjena ponašanja korisnika mobilnih uređaja. Zato me posebno i razveselila mogućnost testiranja uređaja iz braka Microsoft-Nokia – Nokia Lumia 710.

Solidan dizajn koji nije spektakularan, ali se uklapa u današnje trendove ne govori da se radi o odličnom uređaju. Testirao sam sve funkcije koje sam stigao (od kada je imam slabo jedem i malo spavam).

Ako bi netko pitao koja je naj-naj-naj-bolja stvar koju Nokia Lumia ima, a ostali uređaji su tu slabiji rekao bih – jednostavnost. Slijedeće je dobra povezanost s Windows platformama i brz i dobar  OS. Normalnom korisniku dosta. Želite li slikati u mraku i odmah poslati sliku prijatelju ili uploadati na FB profil – ništa lakše.

Slika u mraku Nokia Lumiom 710

Slika u mraku Nokia Lumiom 710

Slikao sam u Importane centru ‘Put u nebo’. (Stariji će se sjetiti da se izlaz prema trgu mislim Marka Marulića morao zatvoriti).  Slika je ispala sasvim pristojno, iako sam ja totalna truba za fotografiju.

Ono što me naljutilo je obaveza prijave Microsoftu kako bih dobio Windows ID. On dalje služi kao veza za sve račune – FB, Twitter, Gmail i sl. Morao sam čekati i 2-3 dana svoju micro sim karticu

Zato je prijenos oko 1000 mail adresa i podataka o korisnicima sa starog Nokia telefona trajao oko 1,5 min. Veselila me i jedna sitnica: mogućnost namještanja više raznih vremena alarma i uključenje kojeg želite. Tko putuje u razne vremenaske zone, brzo će se zaljubiti u tu naoko nepotrebnu sitnicu. Nekome će možda trebati i glasovno upravljanje iako meni nije trebal.

Jedna od super stvari mi je funkcija ‘Find my phone’ kojom možete preko laptopa uvijek pronaći gdje Vam je uređaj. Možete i putem laptopa aktivirati zvono. Ta je funkcija za nas starije odlična pomoć. Uštedio sam s njom sigurno 1 sat tjedno.

Ima naravno i loših strana ta Nokia Lumia 710. Ja sam za sada otkrio da baterija traje solidno, ali mogla bi dulje. Čim nađem još nešto, objaviti ću.

UPDATE 10.06.2012.

Kako i obećah, čim nešto nađem, objavti ću to. Ima nekoliko stvari koje su korisniku jako važne i želio sam ih spoemenuti:

1. Testirao sam GPS, HTC i Nokia Lumia 710 navigaciju oa Osijeka do jedna adrese u Rijeci. Dakle, ostao sam iznenađen – Nokia je brza i točna, čak bolja od moje stare Đesibe (Đesiba je djevojka koja nas navodi putem GPS-a. Mislili smo da je Đe-si-ba ultimate, a od sada nosim samo Nokiu. Točna i pozdana na jednom mjestu mi je čak spasila nekoliko kilometara u odnosu na druge jer je imala podatke o radovima koje drugi uređaji nisu imali

2. Tražeći po internetu tutorial za jednu Lumia 710 funkciju, iznenadilo me nešto što nisam našao niti za jedan drugi uređaj: Službeni Nokia Lumia 710 Youtube tutorial kanal na hrvatskom za najmještanje željenih funkcija – Svaka pohvala

3. Cijena uređaja Nokia Lumia 710 u SAD je oko 340U$ , kod nas ga T-com prodaje za 2398,00kn. Kako i zašto je T-com 400,00 kn skuplji ne znam, ali znam da to nije prvi put 🙁

Komentirajte

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Provjera korisnika *

Newsletter

Primajte svježe internet marketing vijesti u Vaš e-mail sandučić.

Želim se prijaviti!

Escape d.o.o. HR-31000 Osijek - Krapinsko naselje 18 - T +385 31 209 951 - F +385 31 209 952 - kontakt@escapestudio.hr - S escapestudio