Internet Marketing i Oglašavanje

18/11/2012

Blog, Google Adwords, Internet Marketing

13 komentar/a

AUTOR

Internet specialist for online marketing, statistical analysis and data mining. Customer relation manager and online marketing lecturer at several schools and institutions. An honest, funny and warm person with a wide range of interest. A big fan of online marketing, especially Google AdWords and Google Analytics play-toys. As far as I know, I'm the only Google AdWords Certified Trainer and Google Analytics Individual qualified grandfather in the market. Maybe not the brightest but probably the oldest and the one with most mistakes made so far.

Marketing uzajamnosti

Marketing uzajamnosti:

Kako davanjem dobivate?

Već dugo se spremam na ovaj blog. Ne zato što je jako pametan ili složen, nego zato što do sada nisam našao autoritet na kojeg bih uputio čitatelja ukoliko meni ne vjeruje.

Stoga mi je Seth Godin došao kao dar s neba.

Dugo već tvrdim da je dijeljenje u stvari zbrajanje i da je poklon u konačnici investicija. Pojasnio je to i Seth u svom predavanju. Kada je Yellow Pages krenuo, nitko nije htio platiti oglas u tiskanom izdanju, gdje su sami oglasi. Stoga su promijenili poslovni model i počeli su nuditi besplatan oglas u svom tiskanom izdanju, uz uvjet da vlasnici dopuste ugradnju i njihovog besplatnog (crvenog) telefona u npr. restoran ili brijačnicu.

Nakon dva mjeseca došli su uzeti svoj telefon, ali vlasnik to nije dozvolio. Na taj telefon sliglo je jako puno narudžbi. Naravno da je pristao dalje plaćati oglase u tiskanom izdanju, pošto mu je to bilo jako isplativo.

 

 

Poklanjamo Vam (investiramo u Vas)!

Svidio mi se taj model i odlučio sam ga testirati. Ali pošto trebam Vašu pomoć, moram biti potpuno iskren. Google je pokrenuo natjecanje agencija u regiji i nama je stalo da budemo dobri (najbolji) u tom natjecanju. Ocjenjivati će se koliko novih računa (Accounta, Klijenata) je neka agencija pridobila i koliko je na tim računima bilo ulaganja u oglašavanje na tražilici Google u razdoblju do 31.siječnja 2013. godine. Mi računamo da će neki, koji su zadovoljni rezultatima, nastaviti ulagati u Google AdWords kampanje. Očekujem da neće dati da odnesemo ‘crveni telefon’.

Riješili smo organizacijski problem

Kako nemamo previše kapaciteta podijelili smo se u 3 grupe. Grupu mikropoduzetnika (ulaganje u kampanju do 100€/mjesečno) povjerili bi ekipi studenata koji su najbolji u Hrvatskoj i među 15% najboljih na Svijetu. Nedavno su nagrađeni i Zlatnom nagradom na WEB::STRATEGIJI 15. Oni će uz moje savjete i sudjelovanje pokretati kampanje (uz Google poklon: Voucher kojim na Vaših uloženih 100kn, Google dodaje svojih 400kn).

Grupu mini poduzetnika (ulaganja u kampanju 200 – 500€/mjesečno) voditi će kolega Vedran Koren. Naravno da ću opet biti uključen kao mentor i nadzor tom timu.

Grupu poduzetnika i velikih poduzetnika voditi će kolega Damir Podhorski. Tu će biti uključen ‘teški kalibar’ ostatka Escape ekipe (planirana ulaganja >1000€/mjesečno) i najviše ću raditi u tom timu. 

Kako svi imaju pravo na Google voucher (Google ulaže 400kn na Vaših 100kn) pokretanje kampanje nećemo naplatiti. Ali uzmite u obzir da smo ograničeni našim kapacitetom pa ćemo neke od Vas sigurno odbiti. Prvenstveno nam je plan kvalitetno sve obraditi. Nikako ne želimo zbog kratkotrajnog natjecanja imati dugoročne probleme 🙂

Kako je natjecanje pokrenuto prije nekoliko dana i traje vrlo kratko, molim Vas da se požurite i da se što prije javite ili preporučite nekog prijatelja/poduzetnika. Ovo još nikada nismo radili i vrlo smo znatiželjni kakvi će biti rezultati. Svakako ću ih objaviti ovdje. Kako bi rekli tviteraši, molim RT 🙂

 

Komentirajte

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Provjera korisnika * 1. jako sam odusevljen prikazanim…da li imate kakav projekt o koristenju sunceve energije za proizvodnju el.struje… 2. Lijep pozdrav ! Mi nudimo zabavu. Trebamo vašu pomoć oko promocije da se više čuje za ovaj jedinstven projekt za područje zabave. 3. Sviđa mi se ideja, tim više jer smo i mi (Redakcija Web portala halo majstore) imali sličnu ideju sa našim korisnicima-oglašivaćima.
  Realizacija naše ideje je izostala zbog objektivnih teškoća u naplati naših potraživanja što je rezultiralo nedostatkom kvalitetnih suradnika (također smo namjeravali angažirati studente) tako da smo “stvar” odgodili za neka bolja vremena.

  Iskreno vam želimo uspjeh !

  Redakcija Web portala Halo majstore 4. Svakako smo zainteresirani za suradnju, imamo sjajan proizvod iz vlastite proizvodnje (toplinske pumpe) ali uz nepostojeći SEO teško smo pronalažljivi. Biti ćemo u kontaktu.  • Pozdrav,

   ovo nije ponuda za SEO nego PPC oglašavanje u AdWords sučelju. Sigurno će Vas lakše pronaći, ali morat ćete uložiti nešto novaca u klikove. Ako Vas zanima molim Vas poruku na naš mail

Newsletter

Primajte svježe internet marketing vijesti u Vaš e-mail sandučić.

Želim se prijaviti!

Escape d.o.o. HR-31000 Osijek - Krapinsko naselje 18 - T +385 31 209 951 - F +385 31 209 952 - info@escapestudio.hr - S escapestudio