Internet Marketing i Oglašavanje

16/07/2013

Blog

3 komentar/a

AUTOR

Kako iskoristiti Google AdWords promotivni kupon

Potaknuti akcijama u kojima različite banke, telekomi i kombi prijevoznici dijele Google AdWords vouchere, odlučili smo napisati članak u kojem vam objašnjavamo kako možete iskoristiti Google AdWords voucher koji ćete dobiti nakon što prevezete kuhinju iz starog u vaš novi stan.

Promotivni kupon u Hrvatskoj iznosi 500,00kn. Morate znati da niste time dobili 500,00kn, nego ste dobili mogućnost da na svoje ulaganje od 100,00kn ostvarite pravo na 400,00kn Google bonusa. Vaše ulaganje u tom slučaju mora biti veće od 100,00kn u 30 dana. Stoga prvi savjet:

Uplatite na svoj račun najmanje 110,00kn!

Često se dogodi da u 29 dana dođete do 99,30kn potrošnje, a cijena klika košta 1,00kn. Stoga ako ste uplatili točno 100,00kn nikako ne možete prijeći 100,00 kn potrošnje jer nemate na računu 100,30 koliko bi trebalo da se dogodi zadnji potrebni klik od 1,00kn. Vaša uplata od 100,00kn ograničava taj događaj. Ako pak krećete nadoplatiti morate znati da je najmanja nadoplata 70,00kn.

Također morate znati još dva vrlo važna uvjeta:

  1. Promotivni kuponi se odobravaju samo u računima koji su mlađi od 14 dana

  2. Svaki oglašivač ima mogućnost iskoristiti samo jedan kupon na svom računu za cijeli vijek računa.

Ukoliko ispunjavate sve uvjete, promotivni kupon možete aktivirati nakon (ili za vrijeme unosa kreditne kartice za plaćanje – u Hrvatskoj vrijede samo Visa i MasterCard). Ako ste račun već kreirali, promotivni kod unosite u ova tri koraka:

Ako ustanovite da Vaš promotivni kupon ne radi pravilno, postoji nekoliko razloga zbog kojih je moguć problem:

Pogriješili ste pri upisu kupona

Ako aktivacija promotivnog kupona nije uspjela, upišite ga ponovo. Iz našeg iskustva proizlazi da je svejedno pisali Vi velikim ili malim slovima, s razmakom ili bez, s crticom ili bez.

Promotivni je kupon istekao

Poput većine promocija, promotivni se kuponi mogu koristiti ograničeno vrijeme. Ako je istekao datum promotivnog kupona isti više nije iskoristiv.

Pokušali ste iskoristiti više promotivnih kupona ili jedan kupon na više računa

Promotivni su kuponi obično ograničeni na jedan po računu. Ako je nekada davno bio unesen neki kod, ne možete ga više koristiti. Isto tako, kuponi koji su već korišteni u nekom računu ne mogu se koristiti u istom ili drugom računu.

Pokušali ste primijeniti kupon u krivoj regiji

Promotivni kuponi ovise o geolokaciji. Ako ste kupon dobili u određenoj regiji ili zemlji, on neće funkcionirati izvan te regije ili zemlje.

Primijenili ste kupon koji niste primili od Googlea

Google ponekad nudi promotivne kupone u suradnji s određenim tvrtkama (a ti partneri ponekad imaju vlastita pravila vezana uz promotivne kodove koja svakako trebate provjeriti). Ako ste promotivni kupon primili s web-lokacije ili usluge s kojom nemate poslovni odnos, možda ste dobili nevažeći kupon. Web-lokacije često imaju stare kupone koji nisu primjenjivi.

Uvjeti i odredbe korištenja promotivnih kodova za online oglašavanje.

VAŽNO!!!

Kako vrlo često dobivamo pitanja naših klijenata možemo li im ubaciti kupone koje su dobili važno je napomenuti da je odgovor NAŽALOST NE!

Klijenti koji se već oglašavaju u AdWords sustavu ne ispunjavaju uvjete za aktivaciju promotivnog kupona ako je njihov AdWords račun stariji od 14 dana.

TAKOĐER ŽELIMO NAGLASITI: NE NUDITE NAM POVOLJNO NA PRODAJU TE KUPONE JER IH MI NE KUPUJEMO I MORAMO VAS U GOOGLE PRIJAVITI ZA NEOVLAŠTENO KORIŠTENJE KUPONA.

KAO OVLAŠTENA AGENCIJA MI IH DOBIVAMO BESPLATNO.

Komentirajte

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Provjera korisnika *  1. Molim vas, da mi objasnite, novi sam u tome pa me zanima. Gdje se dobivaju promotivni kodovi, u kojoj banci, telekomi?

Newsletter

Primajte svježe internet marketing vijesti u Vaš e-mail sandučić.

Želim se prijaviti!

Escape d.o.o. HR-31000 Osijek - Krapinsko naselje 18 - T +385 31 209 951 - F +385 31 209 952 - kontakt@escapestudio.hr - S escapestudio